Ispanaklı çanak köfte hem hafif hem de besin değeri yüksek tariflerden biri olmaktadır. Özellikle çocuklar için ıspanak yedirmenin yollarından biri olmaktadır. Köfte neredeyse herkesin severek yediği yemeklerden biri olmaktadır. İçeriğinde bir de ıspanak olunca iyice güzel olmaktadır. Tabi ıspanak sevmeyenler için durum başka olabilir. Ben bu tarifi genelde ramazan ayında yapmayı tercih ediyorum. Şimdi malzeme listemizi sıralayalım ve yemeğimizi yapalım. Ispanaklı Çanak Köfte Malzemeleri
Ispanak içi malzemesi
Yemeğin sosu için
Ispanaklı Çanak Köfte Nasıl Yapılır? Ispanaklı çanak köftemizin ilk etapta köftesini yoğuralım. Kıymanın içerisine soğanı rende yapalım, yumurtayı, galeta ununu, maydanozu, tuz, karabiber ve yenibaharı ilave edip iyice yoğuralım. Daha sonra çok büyük olmayan parçalar alıp çanak şeklini verelim ve fırın tepsisine dizelim. Tepsiyi 180 derecelik fırına atalım ve pişmeye bırakalım. Pişerken bizde ıspanak içini ve sosunu yapalım. Ispanakları yıkayıp orta büyüklükte doğrayalım. Kavrulunca zaten iyice küçülecek. Uygun bir tavaya yağ ve soğanları ve sarımsağı koyup hafiften öldürelim. Daha sonra ıspanağı atıp iyice pişirelim. Tuz karabiber atıp sosumuzu yapalım. Yine bir tavada yağ ile rende yaptığımız domatesleri kavuralım ve salça ilave edelim. Tuz ve karabiber ilave ettikten sonra. Hafiften sıcak su verelim. 1 çay bardağı kadar yeterli olacaktır. Çok da cıvık olmasın. Pişen köftelerin içine ıspanağı koyup rende kaşarı da üzerine ekliyoruz. Bu şekilde 3 dk. Kadar kaşar peynirini eritmek için fırına atalım. Çıktıktan sonra sos döküp servis edebiliriz. Ispanaklı çanak köfte hazır. Afiyet olsun. |