Pideli Köfte Pideli köfte, İskender kebap tadında nefis bir köfte olarak karşımıza çıkan ilk alternatiflerden biridir. Artık her şey o kadar basit ki önemli olan püf noktasını bilmektir. Misafirlerinize de ikram edebileceğiniz harika bir ana yemek olan pideli köfte, lezzet olarak yiyenlerin damağında eşsiz bir tat bırakacak bir tarif olma özelliğini taşıyor. Pideli köfte hazırlayarak aile bireylerinize de enfes bir ziyafet sunabilirsiniz. Pideli köftenin püf noktası kuzu ve dana kıymayı karıştırarak hazırlamanızda saklıdır. Çünkü kuzu kıyma, yağ bakımından daha zengin olduğu için köftenizin kuru olmasını engeller. Ayrıca pideli köfte, kebap tarzında bir yemek olduğundan dolayı diğer köfte tariflerinde olduğu gibi içerisine kesinlikle galeta unu ya da ekmek içi koyulmaması gerekiyor ki köfteleri yediğinizde damağınızda kalan lezzet sadece et tadı olabilsin. Mutlaka pideli köftenizi sıcak olarak servis etmeye dikkat edin. Hatta servis etmeden önce servis tabaklarınızı mikrodalga fırında ısıtırsanız yemek bitene kadar kolay kolay soğumaz ve daha keyifle yemiş olursunuz. Bu durumda ne yapılırsa yapılsın hakkıyla yapmak lazım öyle değil mi? Madem kebap türü bir yemek hazırlayacaksınız, o zaman bütün kuralları eksiksiz yerine getirmek lazım ki yaptığınıza değsin. Pideli Köfte İçin Gerekli Malzemeler
Pideli Köfte İçin Diğer Malzemeler
Pideli Köfte Nasıl Yapılır? Köfteleri hazırlamak için derin bir yoğurma kabına kuzu kıyma ve dana kıymayı alın. Soğanı rendeledikten sonra karabiber, toz biber ve tuzunu ekleyin. Maydanozları da incecik kıyarak karışıma dahil edin. Köfteleri yuvarlak olacak şekilde, büyüklüğünü kendiniz ayarlayarak şekillendirin. Bu arada köftenin sosu da hazır olmalı. Sos için domatesleri rendeleyerek yumuşayana kadar pişirin. Domates salçasını da ekleyerek 3-4 dakika daha kaynatın ve sosa damak tadınıza göre mutlaka tuz ekleyin. Başka bir tavada tereyağını eritin ve köpürene kadar yağ yanmayacak şekilde ısıtın. Bir kenarda beklesin. Pideli köftenin mutlaka ızgarada pişirilmesi gerekir. Bu arada yeşil biberleri de ızgarada pişirip bir kenara alın. Köfteleriniz pişerken pideleri küp-küp doğrayın ve servis tabağının en altına yayın. Pidelerin üzerine ızgarada pişmiş köfteleri, köftelerin üzerine ise hazırlamış olduğunuz sıcak domates sosunu dökün. Her bir pideli köfte tabağına ızgara yeşil biber ve birer kaşık yoğurt koyun. Servis Pideli köfte servis edilirken üzerine kızdırılmış tereyağı dökün. Afiyet olsun. |