Nohut köftesi, Nohuttan hazırlanan köfteler özellikle nohut severlerin gözde yemeklerindendir. Birçok kişinin severek tükettiği nohut köftesi hem lezzet olarak hem de sağlık olarak ideal bir besindir. Besin değeri oldukça yüksek olan nohut köftesi büyük küçük herkesin damak zevkine uyabilecek tattadır. Nohut köftesi özellikle kış aylarında pilav yanlarında sunumu yapılan bir köftedir. Sizde farklı bir köfte sunumuyla sevdiklerinizi sofrada ağırlamak istiyorsanız nohut köftesini denemenizi tavsiye ederiz. Nohut köftesi için gerekli malzemeler
Nohut köftesi nasıl yapılır? Öncelikle nohutları bir gece önceden yıkayarak derin bir kap içerisine alın ve üzerini su doldurun. Bir gece nohutları bu suda bekleterek ıslatın. Yarın olduğunda nohutları süzerek tekrar bir sudan geçirip düdüklü tencere içerisine koyun. Üzerine bir miktar su ekleyerek ocağın altını açıp nohutları haşlayın. Yaklaşık 25 dakika kadar nohudu kısık ateşte haşlayın. Haşlanan nohudu süzerek robottan çekin. Nohut robottan çekildikten sonra yoğurma kabı içerisine alarak bekletin. Daha sonra kuru soğanı soyarak robottan geçirin. Robottan geçirilen soğanı yoğurma kabı içerisindeki nohuda ilave edin. Daha sonra maydanoz ve dereotunu ayıklayarak iyice yıkayın. Çok küçük bir şekilde doğradıktan sonra dereotu ve maydanozu daha da küçültmek için robottan geçirebilirsiniz. Daha sonra yoğurma kabı içerisine maydanoz ve dereotunu da ekleyin. Unu ve kabartma tozunu karışım içine ekledikten sonra yumurtayı kırın. Karabiber, kırmızı biber ve kimyon ilave edildikten sonra karışım iyice yoğrulur. Yoğrulan karışımdan yumurta büyüklüğünde parçalar alın ve köfte şekilleri verin. Hamur bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın. Köfte yapımı bitince teflon tava içerisine yağı ilave edin ve ocağın altını açın. Yağ ısınınca hazırlanan köfteleri önlü arkalı kızartın. Kızaran köfteleri tabaklara alarak servis yapabilirsiniz. Artık nohut köftesi hazır. Afiyet olsun. |