Kabak köftesi: Ağırlıklı olarak kabaktan hazırlanan olan bu köfte bol malzeme ile yapılmaktadır. Özellikle kahvaltılarda tercih edilen sebze içerikli bir köftedir. Sağlıklı beslenmek isteyenlerin tercihi olan kabak köftesi kıyma ile hazırlanan köftelere göre çok daha hafif bir tada sahiptir. Birçok kişi tarafından sevilerek tüketilen kabak köftesi daha çok ekmek arası olarak tüketilmektedir. Besin değeri oldukça yüksek olan bu köfte kolay ve pratik bir yapıma sahiptir. Sizde kahvaltıda bugün değişik bir alternatif istiyorsanız kabaklı köfteyi tercih etmenizi tavsiye ederiz. Hem besleyici hem de doyurucu olan kabak köftesinin tarifini şimdi sizler için paylaşıyoruz. Kabak köftesi için gerekli olan malzemeler
Kabak köftesini kızartmak için
Kabak köftesi nasıl yapılır? Öncelikle kabakları yıkayıp soyun. Derin bir kab içerisine rendeleyin. Kabağın biraz suyunu süzün. Ardından patatesi soyarak yıkayıp yine kabak gibi rendeleyin. Son olarak soğanı soyarak rendeleyip suyunu süzün. Tüm sebzeler rendelenip suyu süzüldükten sonra tüm rendelenen malzemeleri birbirine karıştırın. Derin bir kab içerisinde biraz yoğurun ve unu ilave edin. Hemen ardından yumurtayı kırın. Son olarak köfte harcını da ekledikten sonra karışımı iyice yoğurun. Tüm malzemeler yoğrulmaktan bütünleşince karabiber, tuz, kimyon ve kırmızı biberi ilave edip 1-2 dakika daha yoğurun. Kabak köftesinin hamuru hazır bir hale gelince hamurdan küçük parçalar koparıp elinizde yuvarlayın. Yuvarladıktan sonra hafif baskı yaparak hamura köfte şekli verin. Tüm hamur bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın ve hazırlanan köfteleri düz bir zemine dizin. Ardından teflon tava içerisine zeytinyağı ve sıvıyağı ilave edip ocağın altını açın. Yağlar ısınınca köfteleri yağ içerisine alın ve önlü arkalı kızartın. Köfteler kızarınca tabaklara alıp sıcak sıcak servis yapabilirsiniz. Artık kabak köftesi hazır. Afiyet olsun. |