İsveç köftesi, İsveç mutfağının en çok bilinen yemeklerinden birisidir. İsveç'teki özgün adı ise köttbullardır. Misket şeklinde olan bu geleneksel yemek çok lezzetli ve basittir. İsveç Köftesi kendine özgü sosları ile servis edilir. Arzuya göre kızarmış veya haşlanmış patates ile de servis edilebilir. İsveç köftesinin birçok çeşidi vardır. Ama içeriğinde genel olarak kıyma, süt, soğan ve yumurta vardır. İsveç usulü bu geleneksel yemeğin ülkemizde de bazı mağazalarda sunumu yapılıp satılmaktadır. Bu geleneksel ve leziz köftenin tarifi de şu şekildedir. İsveç Köfte Malzemeleri
İsveç Köfte Sosu için
İsveç Köfte Nasıl Yapılır? Öncelikle kıymayı derin bir kaba koyunuz. İçerisine rendelenmiş soğan, ezilmiş sarımsak ve diğer bütün malzemeleri koyup yoğurunuz. Misket şeklinde küçük parçalar halinde yuvarlayınız. Önceden tavada kızdırdığımız sıvı yağın içine atıp, önlü arkalı kızartınız. Kızarmış olan köfteleri servis tabağına koyduktan sonra sosu hazırlamaya başlayabilirsiniz. Sosu için tereyağını tavada erittikten sonra unu ekleyip rengi değişene kadar kavurunuz. Kavurduğunuz unun üzerine et suyu ve kremayı ekleyip pürüzsüz bir kıvama gelince ve koyulaşınca ocağın altını kapatınız. Pişmiş olan sosu önceden kızartılmış ve servis tabağına koyduğumuz köftelerin üzerine dökünüz. Arzuya göre yanına patates kızarması ekleyebilirsiniz. İsveç köftemiz hazır. Afiyet olsun. |