Kasap Köfte Tarifi ve Malzemeleri
27 Haziran 2024

Kasap Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Kasap Köfte

Köfte, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir ve kasap köfte, bu lezzetin en bilinen ve sevilen türlerinden biridir. Kasap köfte, dana kıyma, kuru soğan, dana yağı ve çeşitli baharatlarla hazırlanarak satışa sunulur. Hazır olarak kasap ve marketlerde farklı markalarda bulunabilse de, kendi köftesini kendi hazırlamak isteyenler de evde kolayca bu eşsiz lezzeti yapabilirler. Kasap köfte tarifleri, bölgeden bölgeye değişiklik gösterebilir. Tariflerde kullanılan kıyma, yağ miktarı ve kıymanın kaç defa çekildiği oldukça önemlidir. Dana ve koyun eti karıştırılarak kıyma hazırlanabileceği gibi, sadece dana döş etinden de kıyma çektirilerek kullanılabilir. Kıyma harcına evde hazırlanmış et suyu ilavesi yapılabilir. Bu ilave, köftenin lezzetini artırır ve daha yumuşak kalmasını sağlar. Karabiber, kasap köftenin olmazsa olmaz baharatıdır. Sarımsak ve kuru soğan ince rendelenerek eklenmelidir.

Kasap Köfte Püf Noktaları

Kasap köfte tarifinden önce, püf noktalarına değinelim. Tarif olarak bölgeden bölgeye değişiklik gösteren kasap köfte harcı hazırlandıktan sonra bir süre buzdolabında dinlendirilmelidir. Etin protein yapısının bozulmaması için dolap derecesi 0-4 derece arasında olmalıdır. Kasap köfte harcı vakit varsa buzdolabında 24 saat dinlendirilebilir. Ancak vakit yoksa yarım saat dinlendirilerek de hazırlanabilir.

Kasap Köfte İçin Gerekli Malzemeler

  • 250 gram dana döş eti, 250 gram koyun etinden çekilmiş kıyma
  • 200 gram koyun yağı
  • 2 tane orta boy kuru soğan
  • 3 diş sarımsak
  • Karabiber, tuz ve defne yaprağı
  • Kimyon
  • 3 çorba kaşığı galeta unu
  • 1 tane yumurta
  • 1 çay kaşığı karbonat

Kasap Köfte Nasıl Yapılır?

Kasap köfte için çukur bir kabın içine kıymalar ve kıyma şeklinde çekilmiş koyun yağı eklenip iyice yoğrulur. Bu şekilde bir saat kadar dinlendirilir. Bir saat sonra kıymaların içine kuru soğanın ve sarımsağın kabuğu soyulup rendelenir. 1 tane yumurta, karabiber, tuz, galeta unu, karbonat ve defne yaprağı ufalanarak eklenir. Homojen şekilde karıştırılarak yoğrulur. En az 15 dakika yoğrulması gerekir. Bu şekilde de 10 dakika dinlendirilir ve yumurta büyüklüğünde parçalar koparılarak avuç içinde önce yuvarlanıp sonra yassıltılarak bir tepsiye dizilir. Tüm köfte harcı bitene kadar aynı işlemle köfteler hazırlanır. Kasap köftenin pişirilmesi için mangal ya da ızgara tercih edilirse lezzeti daha güzel olur. Ancak bunlar için fırsat yoksa tavada da pişirilebilir. Pişen köfteler servis tabağına alınarak yanında salata, patates kızartması ve ayranla servis edilebilir.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Kızartma İçli Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Kızartma İçli Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Tükürük Köftesi Tarifi ve Malzemeleri

Tükürük Köftesi Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Güveçte Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Köfte Piyaz Tarifi ve Malzemeleri

Köfte Piyaz Tarifi ve Malzemeleri

Bulgur Köftesi Yoğurtlu Tarifi ve Malzemeleri

Bulgur Köftesi Yoğurtlu Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Yalancı Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Yalancı Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Bebek Köftesi Tarifi ve Malzemeleri

Bebek Köftesi Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Bayat Ekmek Köftesi Tarifi ve Malzemeleri

Bayat Ekmek Köftesi Tarifi ve Malzemeleri

Sebzeli Sulu Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Sebzeli Sulu Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Hamburger Köftesi Tarifi ve Malzemeleri

Hamburger Köftesi Tarifi ve Malzemeleri

Diyet Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Diyet Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Yalancı Çiğ Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Yalancı Çiğ Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Tavada Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Tavada Köfte Tarifi ve Malzemeleri

İnegöl Köfte Tarifi ve Malzemeleri

İnegöl Köfte Tarifi ve Malzemeleri