Sulu Köfte Çorbası; Türk halkı olarak çorbayı akşam yemeklerinden eksik etmeyiz. Çorba ana yemekten önce vazgeçilmezimiz olan yemekler arasındadır. Ayrıca çorba bağırsakları çalıştırır. Bunun dışında vücut sağlığına faydası çoktur. Sulu köfte çorbası ağzınıza layık çorbalardan biridir. Sulu köfte çorbasını öğrendikten sonra her zaman kolayca yapacağınız, misafirlerinize ve ev halkına ikram etmekten zevk alacağınız bir yemektir. Sulu Köfte Çorbası İçin Gerekli Malzemeleri
Sulu Köfte Çorbası Nasıl Yapılır? Kırık pirinçler yarım saat kadar kaynamış su içerisinde bekletilir. Havuç ve patatesler küp-küp ufak doğranır, hazır hale getirilir. Köfteyi yoğurmak için derin ve geniş bir kaba dana kıyma, ufak ufak doğranmış kuru soğanı, kırık pirinci, tuzu, karabiberi ve maydanozu karıştırdıktan sonra yaklaşık 15 dakika kadar iyice yoğurulur. Kıyma iyice yoğrulduktan sonra dilerseniz bir süre dinlenmesi için buzdolabından bekletebilirsiniz. Bekletmeseniz de olur, tercihe kalmış bir durum. Daha sonra köfteleri misket büyüklüğünde parçalar şeklinde yuvarlayın. Yuvarlama esnasında ellerinizi arada bir ıslatmak bu işlemi daha kolay yapmanıza yardım eder. Bir tepsi içine birazcık un serpin, misket büyüklüğünde köfteleri bu tepsiye dizin. Tepsinin unlanmasının nedeni köftelerin birbirine yapışmamasıdır. Tencere içine zeytinyağını koyduktan sonra hafif kızmasını bekleyin. Yağ hafif kızdıktan sonra salçanızı ekleyin ve salçayı kavurun. Salça kavrulduktan sonra 6 sur bardağı kadar suyu ilave edin. Su kaynadıktan sonra içerisine köfteleri, patatesleri, havuçları ve bezelyeleri ekleyin. Sulu köfte çorbasının pişmesi için tencere kapağını kapatın, ocağı kısık ateşe alın. Yaklaşık olarak 30 dakika içinde çorba hazır olur. Kontrol için patateslere bakın, eğer patates oldu ise çorbanız hazır olur. Afiyet olsun. |