İrmikli Köfte, köfte hemen hemen herkesin severek yediği ve besin değeri yerinde bir yemektir. Şekil itibariyle çocuklara da severek yedirecek bir seçenek sağlar. Aslında Adana yöresine ait bu yemeğin bir diğer adıyla ismi kebaptır. Uzun ve kalın şişler içerisine usta ellerden saplanır ve ızgarada pişirilir. İrmikli köfte, aynı yöntemlerle hazırlanan etin içerisine irmik konulmasıyla yapılır. Köftenin damak zevkine ve yöreye göre çeşitli şekillerde yapılma seçeneği vardır. Baharatıda kişinin damak zevkine göre ayarlanabilir. İrmikli köfte ana yemek olarak misafirlere sunulabilir. Aynı zamanda sunum itibariyle patates kızartmasıyla birlikte servis edilebilir. İrmikli köfte, besin değeri itibariyle kolayca yapılabilen bir köftedir. İçerisine eklenen irmik etin daha kolay sindirilmesine yardımcı olur. Aynı zamanda eti sade olarak yemek istemeyenler için etin tadı ve kokusu bir miktar giderilmiş olur. İrmikli köfte tarifi için malzemeler
İrmikli köfte nasıl yapılır? İlk olarak etin içinde ağızda fazla hissedilmemesi için soğan ve sarımsak rendelenerek hazırlanır. Bir kabın içerisine yumurta kırılır ve soğan, sarımsak, irmik, karabiber ve kimyon eklenir. Bu malzemeler bir karışım haline getirilerek içine et ilave edilir ve harmanlanır. İstenilen miktara göre tuzu eklenir. Güzelce harmanlanan et parça parça koparılarak köfte haline getirilir. Kızgın yağda hem arkalı hem önlü güzelce kızartılır. Zamanın mümkün olduğu durumlarda et dolapta birkaç saat dinlendirilebilir. İrmikli köfteyi servis ederken beraber patates kızartması sunuma eklenebilir. Afiyet olsun. |