Yumurtalı Çiğ Köfte, Urfa yöresine meşhur olan bir yemektir. Günümüze kadar bildiğimiz çiğ köfte etli ya da cevizli olarak bilinmektedir. Diğer çiğ köfteye göre hem pratik hem de lezzetli olan bu yemeği çat kapı gelen misafirlerinize sizin de yapmanızı tavsiye ederim. Yumurtalı çiğ köfte için malzemeler
Yumurtası için
Yumurtalı çiğ köfte nasıl yapılır? İlk olarak geniş bir leğene köftelik bulgur, salçaları, tuzu, baharatları, rendelenen soğan ve sarımsağı alarak karıştıralım ve azar azar yoğurmaya başlayalım. O arada eşinizi yanınızda ayırmayın çünkü size oldukça lazım olacak. Yoğurmaya başladıktan sonra ara ara su eklemesi size oldukça fayda sağlar. Kendinizi yormadan yavaş bir şekilde bastıra bastıra köfte yoğurulur. Bir süre yoğrulduktan sonra hamur kurulaşacaktır fakat bu arada biraz su ekleyerek yoğurmaya devam edelim. Ara ara su ekleyelim ve yumuşamasını daha rahat sağlayalım. 35 ya da 40 dakika yoğurduktan sonra köfte kendine gelip yumuşayınca yoğurma işlemi bırakılır. Daha sonra sıvı yağını derin bir tavaya alalım ve ısıtalım. Yumurtaları bir kâseye alalım ve iyice çırpalım. Üstüne 1 tatlı kaşığı tuz ekleyelim. Çırpmış olduğumuz yumurtayı iyice ısınan yağın içerisine koyalım ve iyice pişirelim. Pişen yumurtayı içindeki yağıyla birlikte sıcak sıcak yoğurmuş olduğumuz köfteye aktaralım. Yağı biraz soğuduktan sonra tekrardan yoğurmaya başlayalım ve yumurta içerisinde kaybolana kadar devam edelim. Son olarak içerisine ince ince doğradığımız maydanoz ve taze soğanları da ekleyip karıştıralım. Hazır olan yumurtalı çiğ köftemizi servis için tabaklara alalım. Afiyet olsun. |