Kıbrıs Köftesi Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Kıbrıs Köftesi Tarifi ve Malzemeleri

Kıbrıs köftesi: oldukça bilindik bir köftedir. Hemen hemen herkesin sevdiği Kıbrıs köftesi hem lezzetli hem de pratik yapılan bir köfte çeşididir. Birçok kişinin damak zevkine uygun olan Kıbrıs köfte sofralarda iştah kabartan bir görünüme sahiptir. Oldukça sağlıklıdır. Besin değeri yüksek olan bu köfte daha çok ekmek arası olarak tercih edilmektedir. Sizde ailenize bugün hem sağlıklı hem de lezzetli bir yemek alternatifi düşünüyorsanız Kıbrıs köftesi denemenizi tavsiye ederiz. Ayrıca iştahsız çocuk sahibi olan annelerinde Kıbrıs köftesini mutlaka denemelerini öneriyoruz. Lezzetine hayır denilmeyecek köftelerden biri olan Kıbrıs köfte çocuğunuzun favorileri arasına kısa zamanda girecektir. Bu eşsiz lezzetin tarifini şimdi sizler için paylaşıyoruz. İşte Kıbrıs köfte tarifi. Şimdiden kolay gelsin.

Kıbrıs köftesi için gerekli olan malzemeler
  • 4 tane patates
  • 300 gram dana kıyma
  • 1 tane kuru soğan
  • 1 tane yumurta
  • 1 su bardağı bayat ekmek içi
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 tutam tuz
  • 1 çay kaşığı kuru nane
  • 1 çay kaşığı kimyon
Kıbrıs köftesi nasıl yapılır?

Öncelikle patatesleri soyarak yıkayın. Daha sonra tüm patatesleri rendeleyin. Ardından soğanı soyarak patateslerin üzerine rendeleyin. Rendelenen soğan ve patatesin suyunu süzün. Patates ve soğanın suyu süzüldükten sonra kıymayı ilave edin. Yoğurmaya başlamadan önce maydanozları ayıklayarak yıkayın. Çok küçük bir şekilde doğrayın. Doğranan maydanozları soğan, patates ve kıyma içerisine ilave edin. Bayat ekmek içini karışım içerisine ekleyin ve köfte harcını yoğurmaya başlayın. Biraz yoğurduktan sonra karışım içerisine yumurtayı kırın. Son olarak kimyon, nane ve tuzu ilave edip 5 dakika kadar yoğurun. Malzemelerin iyice bütünleştiğini gördüğünüzde köfte harcından küçük parçalar koparın ve elinizde yuvarlayın. Yuvarlak şeklini alan harç üzerine elinizle hafif baskı yaparak köfte şekli verin. Yapılan tüm köfteleri bir tepsi içerisine dizin. Tüm harç bittikten sonra teflon bir tencere içerisine bolca yağ ilave edip ocağın altını açın. Yağ iyice ısındıktan sonra köfteleri yağ içerisine teker teker atın. Pişen köfteler yağın yüzeyine çıkacaktır. Yüzeye çıkan köfteleri tabaklara alıp sıcak sıcak servis yapabilirsiniz. Artık Kıbrıs köftesi hazır.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Sini Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Sini Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Haber Bülteni

Popüler İçerik

İrmikli Fellah Köftesi Tarifi ve Malzemeleri

İrmikli Fellah Köftesi Tarifi ve Malzemeleri

Etli Sulu Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Etli Sulu Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Bulgurlu Çiğ Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Bulgurlu Çiğ Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Mantarlı Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Mantarlı Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Sulu Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Sulu Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Tükürük Köftesi Tarifi ve Malzemeleri

Tükürük Köftesi Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

İslim Köfte Tarifi ve Malzemeleri

İslim Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Köfte Kalori Değeri Nasıl Düşürülür?

Köfte Kalori Değeri Nasıl Düşürülür?