Ispanaklı Fellah Köftesi, günümüzde gençler tarafından çok sevilmese de annelerin sık sık yapmış olduğu yemeklerden birisidir. Büyüklerin oldukça sevdiği bu yemek aslında oldukça sağlıklı ve besleyici bir yemek olmaktadır. Özellikle ıspanak hem vücut için oldukça faydalı hem de vitamin açısından oldukça zengin bir besin türü olmaktadır. Ispanaklı fellah köftesi herkesin yaptığı ve bildiği bir yemek değildir ancak geçmişteki büyükler bu yemeği bizlere sık sık tattırmak isterler. Ben de sizlerle annemin sıklıkla yaptığı bu yemeğin tarifini paylaşacağım. Ispanaklı fellah köftesi malzemeleri
Ispanaklı Fellah Köftesi Nasıl Yapılır? İlk olarak bulgur derin bir yoğurma kabına alınır. Bir su bardağı su ile ıslatılır. İster soğuk ister sıcak su ile ıslatılır sıcak su ile ıslatılır ise fazla yoğrulmasına gerek kalmamaktadır. Bulgur bir süre bekledikten sonra yumuşamış ise içerisine salça, tuz, kimyon, fesleğen eklenerek yoğrulmaya başlanır. Kıvamı alan hamura küçük top şekilleri verilir. Topların orta yerlerine parmak ile bastırılır. Bütün hamurlar yuvarlanarak tencerede kaynamakta olan suya bırakılır. Bu şekilde 5-10 dakika olacak şekilde haşlayın. Bir kabın içerisine 1 kahve fincanı sıvı yağ üzerine 1 yemek kaşığı kadar biber salçası ve rendelenmiş sarımsak koyulur ve iyice karıştırılır. Haşlandıktan sonra süzülen toplar bu hazırlamış olduğumuz yağlı karışıma koyulur. Üstüne haşlanmış olan ıspanak eklenir ve karıştırılır. Hazırlanan bu yemeğimizi servis edebiliriz. |