Diyet köfte, günümüzün sağlık sorunu haline gelen aşırı kilo ve obezite çağın ne yazık ki büyük sorunlarından biri. Diyetle birlikte sadece sebze ağırlıklı beslenmek yanlış olan bir inanış. Çünkü vücudumuzun diyet köfte yede ihtiyacı var. Diyet köfte olması için etinin az yağlı olması ve pişirme aşamasında yağ kullanılmaması gerekir. Diyet köftenin en doğru pişirme tekniği mangalda pişirmektir. Böylelikle içindeki proteini kızartarak öldürmemiş olursunuz. Diyet köfte ana yemek olarak öğlen ya da akşam öğününde tercih edilebilir. Mangalda pişirme imkânınız yoksa granit ya da döküm bir tavada işinizi görecektir. Sizin için hazırladığımız bu diyet köfte tarifinde kullanılan baharatlar metabolizmanızın hızlanmasına yardımcı olacaktır. Diyet köfte yemek için illa şişman ve kilo probleminiz olmasına gerek yok. Diyet köfte malzemeleri
Diyet köfte nasıl hazırlanır? Soğanın kabuklarını soyup kıymayın içine rendeleyin. Sarımsağı da ezdikten sonra ilave edin. Maydanozu güzelce yıkayıp ince ince doğrayın onu da ilave edin. Son olarak baharatlardan birer çay kaşığı olacak şekilde ekleyin. Hamur yoğurur gibi elinizi arada suya batırarak iyice yoğurun. Kıvamı macun gibi olsun ki mangalda dağılmasın. Tuz miktarını çok az tutun unutmayın ki hazırladığınız diyet köftedir. İyice yoğrulan diyet köfteyi elinizde yassı bir şekilde şekil vererek hazırlayın. Önceden hazırlanmış mangalda güzelce pişirin. Arzuya göre az ya da çok pişirebilirsiniz. Önerimiz az pişirmenizden yönedir. Biber, mantar ve domatesleri de diyet köfte piştikten sonra mangalda köz ateşinde pişirin ve yanında servis edin. Böylelikle doyurucu bir öğün olarak tüketebilirsiniz. Kişi başı iki ya da 3 diyet köfte yeterli olacaktır. Tabi ki yanında güzel bir mevsim salatası ile. Afiyet olsun. |