Mantarlı köfte, mantar ve köftenin mükemmel uyumuyla ortaya çıkan harika bir akşam yemeği seçeneğidir. Mantarın sulu lezzeti, köfteye farklı bir tat katmaktadır. Özel gün davetlerinde misafirlerinize gururla sunabileceğiniz mantarlı köfte, gerçekten denenmeye değer bir tarif. Sunumuyla bile iştah kabartır, yanında bulgur pilavı ve çeşitli garnitürlerle harika bir tabak oluşturabilirsiniz. Yapımı oldukça kolay ve pratiktir. Köftede farklı lezzetler arayanlar için mantarlı köfte, bayılarak yiyeceğiniz bir alternatiftir. Hadi o zaman hemen kolları sıvayalım ve başlayalım. Malzemeler Köfte İçin
Diğer Malzemeler
Yapılış Aşamaları Köftenin Hazırlanması İlk olarak köftemizi hazırlayarak işe başlayalım. Bir yoğurma kabına kıyma, ıslatılmış ve sıkılmış bayat ekmek içi, rendelenmiş soğan, sarımsak ve ince kıyılmış maydanozu ekleyerek köftemizi yoğuralım. Baharatları damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz. Baharatları ekledikten sonra yuvarlak top olarak şekillendirdiğiniz köfteleri buzdolabında en az yarım saat dinlendirin. Mantarların Hazırlanması Mantarlar yıkandığında çabuk karardığı için dilerseniz üzerlerini nemli bir bez ile silebilirsiniz. Ancak içinize sinmezse yıkadıktan sonra mutlaka bekletmeden hemen kurulayın. Sosun Hazırlanması Derin bir tavaya sıvı yağ ve tereyağını ekledikten sonra kuru soğanı piyazlık doğrayın. Birkaç kez çevirdikten sonra sarımsakları rendeleyin. Ardından hemen domates salçasını ilave edin ve salça kokusu çıkana kadar kavurun. Kabuğu soyulan domatesler, yeşil biber ve kırmızı kapya biberi de karışıma dahil ettikten sonra, ağzı kapalı bir şekilde biberler ve domatesler yumuşayana kadar kısık ateşte pişirmeye devam edin. Mantarlı Harç Yıkanmış ve doğranmış mantarları da bu karışıma ekleyin. Mantar çabuk sulanan bir besin olduğundan, mantarları eklediğiniz anda ocağın altını sonuna kadar açın. Mantarlı harca istediğiniz baharatları ekleyerek lezzetlendirin. Köftelerin Pişirilmesi Önceden hazırladığınız top şeklindeki köfteleri fırında 160 derecede hafif kızaracak şekilde pişirin. Pişmiş olan köfteleri ve mantarlı harcı büyük bir tencereye alın. 1 su bardağı sıcak su ilave ederek kısık ateşte 20-25 dakika kadar pişirin. Mantarlı köfte servis edilirken üzerine ince kıyılmış maydanoz serpilirse sunum açısından çok güzel olacaktır. Sonuç Afiyet olsun. |
Canan Demir
29 Mayıs 2024 ÇarşambaSitenizde yer alan mantarlı köfte tarifini yaptım ve çok lezzetli oldu. Ancak yemek sonrasında mantara olan alerji den dolayı benim çocukların vücudunda kızarıklık oluştu. Bu lezzetli yemeği çocuklarım üzerinde yan etki oluşturmadan nasıl hazırlayabilirim? Daha önce benim çocuklarım gibi problem yaşayan oldu mu?
Cevap yazAdmin
29 Mayıs 2024 ÇarşambaMerhaba, tarifimizi beğenmenize çok sevindik! Üzülerek duyuyoruz ki çocuklarınızda alerjik bir reaksiyon meydana gelmiş. Mantar yerine köfte tarifinde kullanabileceğiniz alternatif malzemeler önerebiliriz. Örneğin, mantar yerine doğranmış kabak veya patlıcan kullanabilirsiniz. Bu sebzeler de yemeğe lezzet katacaktır ve alerji riski daha düşük olabilir. Önerilerimizle tarifi tekrar denemenizi tavsiye ederiz. Sağlıklı ve lezzetli yemekler dileriz!