Sini Köfte Tarifi ve Malzemeleri
26 Haziran 2024

Sini Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Sini Köfte

Sini köfte, içli köfte yapımında zorlananlar için mükemmel bir alternatiftir. Fırın tepsisinde yapılan bu lezzetli yemekte dikkat edilmesi gereken en önemli nokta, alt ve üst hamurun ince olmasıdır.

Sini Köfte İçin Gerekli Malzemeler

Alt ve Üst Hamuru İçin

  • 1 kg köftelik ince bulgur
  • Yarım su bardağı irmik
  • 3 adet orta boy haşlanmış patates (ince rendelenmiş)
  • 1 adet orta boy kuru soğan (ince rendelenmiş)
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı un

İç Harcı İçin

  • 750 gram kıyma
  • 4 adet orta boy kuru soğan
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 1,5 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1,5 tatlı kaşığı biber salçası
  • Yeteri kadar pul biber
  • Yeteri kadar tuz
  • 1,5 çay kaşığı karabiber
  • 1,5 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı ucunda tarçın
  • 1,5 su bardağı dövülmüş ceviz içi
  • 1 litre ılık su
  • Yeterince sıvı yağ

Sini Köfte Nasıl Yapılır?

İlk olarak, derin ve geniş bir kabın içinde ince bulgur ve irmiği karıştırıp üzerine 1 litre ılık su döküyoruz. Ilık suyun eşit şekilde dağılması için kaşıkla karıştırıp, üzerine bir tepsi kapatıyoruz. Bulgur ve irmiğin şişmesi için beş dakika bekliyoruz.

Bu arada, sini köftenin iç harcını hazırlamak için tavayı ocağa koyuyoruz. Önce tereyağını eritiyoruz, ardından küçük küpler halinde doğradığımız kuru soğanı ekleyip pembeleşene kadar kavuruyoruz. Sonrasında kıymayı ilave edip kavurmaya devam ediyoruz. Üzerine pul biber, tuz, kimyon, tarçın, karabiber, domates salçası ve biber salçasını ekliyoruz. Biraz karıştırdıktan sonra ocaktan indirmeden önce ceviz içini de ekleyip karıştırıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.

Şişmiş olan bulguru kaşıkla karıştırıyoruz ve üzerine rendelenmiş haşlanmış patates, kuru soğan, tuz, karabiber, kimyon, domates salçası ve biber salçasını ekleyip yoğuruyoruz. Arada bir elimizi ıslatıp yoğurmaya devam ediyoruz. Bulguru sakız kıvamına gelene kadar yoğuruyoruz. Bu hamurun üzerine un ve yumurtayı ilave edip yoğurmaya devam ediyoruz. Hamuru iki parçaya bölüyoruz.

Fırın tepsisini bolca yağlıyoruz. İki parçaya böldüğümüz hamurun yarısını tepsiye yayarak yerleştiriyoruz. Bu hamurun üzerine iç harcı yayıyoruz. Sonra hamurun kalan yarısını bu harcın üzerine yine yayarak yerleştiriyoruz. En üste de bolca sıvı yağ döküyoruz. Sıvı yağı döktükten sonra kareler halinde dilimliyoruz. Önceden 200 derecede ısıttığımız fırında, sini köftenin altı ve üstü kızarana kadar pişiriyoruz. Pişirdiğimiz sini köfte ılımaya başlayınca servis ediyoruz.

Afiyet olsun.

Sini Köfte Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Çiğ Köfte Baharatı

Çiğ Köfte Baharatı

Haber Bülteni

Popüler İçerik

İnce Bulgur Köftesi Tarifi ve Malzemeleri

İnce Bulgur Köftesi Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Köftesi Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Köftesi Tarifi ve Malzemeleri

Aya Köftesi Tarifi ve Malzemeleri

Aya Köftesi Tarifi ve Malzemeleri

Akçaabat Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Akçaabat Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Bulgurlu Çiğ Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Bulgurlu Çiğ Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Cızbız Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Cızbız Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Tavuk Kıymasından Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Kıymasından Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Sulu Köfte Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Sulu Köfte Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Hamsi Köftesi Tarifi ve Malzemeleri

Hamsi Köftesi Tarifi ve Malzemeleri

Sebzeli Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Sebzeli Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Diyet Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Diyet Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Sini Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Sini Köfte Tarifi ve Malzemeleri

İzmir Köfte Nasıl Yapılır?

İzmir Köfte Nasıl Yapılır?

Salçalı Sulu Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Salçalı Sulu Köfte Tarifi ve Malzemeleri