Sini Köfte Sini köfte, içli köfte yapımında zorlananlar için mükemmel bir alternatiftir. Fırın tepsisinde yapılan bu lezzetli yemekte dikkat edilmesi gereken en önemli nokta, alt ve üst hamurun ince olmasıdır. Sini Köfte İçin Gerekli Malzemeler Alt ve Üst Hamuru İçin
İç Harcı İçin
Sini Köfte Nasıl Yapılır? İlk olarak, derin ve geniş bir kabın içinde ince bulgur ve irmiği karıştırıp üzerine 1 litre ılık su döküyoruz. Ilık suyun eşit şekilde dağılması için kaşıkla karıştırıp, üzerine bir tepsi kapatıyoruz. Bulgur ve irmiğin şişmesi için beş dakika bekliyoruz. Bu arada, sini köftenin iç harcını hazırlamak için tavayı ocağa koyuyoruz. Önce tereyağını eritiyoruz, ardından küçük küpler halinde doğradığımız kuru soğanı ekleyip pembeleşene kadar kavuruyoruz. Sonrasında kıymayı ilave edip kavurmaya devam ediyoruz. Üzerine pul biber, tuz, kimyon, tarçın, karabiber, domates salçası ve biber salçasını ekliyoruz. Biraz karıştırdıktan sonra ocaktan indirmeden önce ceviz içini de ekleyip karıştırıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz. Şişmiş olan bulguru kaşıkla karıştırıyoruz ve üzerine rendelenmiş haşlanmış patates, kuru soğan, tuz, karabiber, kimyon, domates salçası ve biber salçasını ekleyip yoğuruyoruz. Arada bir elimizi ıslatıp yoğurmaya devam ediyoruz. Bulguru sakız kıvamına gelene kadar yoğuruyoruz. Bu hamurun üzerine un ve yumurtayı ilave edip yoğurmaya devam ediyoruz. Hamuru iki parçaya bölüyoruz. Fırın tepsisini bolca yağlıyoruz. İki parçaya böldüğümüz hamurun yarısını tepsiye yayarak yerleştiriyoruz. Bu hamurun üzerine iç harcı yayıyoruz. Sonra hamurun kalan yarısını bu harcın üzerine yine yayarak yerleştiriyoruz. En üste de bolca sıvı yağ döküyoruz. Sıvı yağı döktükten sonra kareler halinde dilimliyoruz. Önceden 200 derecede ısıttığımız fırında, sini köftenin altı ve üstü kızarana kadar pişiriyoruz. Pişirdiğimiz sini köfte ılımaya başlayınca servis ediyoruz. Afiyet olsun. |