Hamsi Köftesi, Genellikle çocukların balıklarından kaçması gibi pek çok yetişkinde balık yemekten kaçınmaktadır. Kimisi tadından kimisi kokusundan kimisi de temizlemekten kaçmaktadır. Ancak ne var ki hemen hemen herkes hamsi köftesini severek yemektedir. Genellikle çocuklu misafirlerin olduğu zamanlarda tercih edilecek bir tariftir. Lezzeti, pratikliği ve hafifliği sayesinde gün gibi toplanmalar da atıştırmalık olarak afiyetle tüketilebilir. Bu vereceğimiz tarif kızartma olarak ancak kızartma bana ağır gelir derseniz aynı tarifi fırına vererek de yapabilirsiniz. Dikkat edilmesi gereken fırına verileceği zaman üzerine zeytinyağı gibi sıvı yağ gezdirilmeli yoksa kuru oluyor. Hamsi Köftesi Malzemeleri
Hamsi Köftesi Nasıl Yapılır? İlk olarak ayıklanmış ve temizlenmiş olan hamsilerimizi büyükçe bir bıçak ile küçük küçük parçalara ayırıyoruz. Robottan geçirerek kıyma haline de getirebilirsiniz. Kıyma haline gelmiş olan balıklarımızın üzerine bayat ekmeklerimizi, unumuzu, tuzumuzu, biberimizi, yağımızı ve maydanozumuzu ekleyerek iyice karışıp homojen olana kadar yoğuruyoruz. Yoğurup hazırladığımız bu karışımı orta büyüklükte göz kararı şeklinde yuvarlayarak kızgın yağın içinde yaklaşık 3 dakika kadar pişiriyoruz. Hamsi köftemizin yapılışı bu kadar. Çocuklar için yaptığınızda yanına patates de kızartıp yanına çeşitli soslar ile sunabilirsiniz. Ana yemek olarak hazırlıyorsanız yanına salata, pilav şeklinde sunabilirsiniz. Pratik, lezzetli ve bir o kadar da besleyici olan hamsi köftesi herkese afiyet olsun. |