Anne Köftesi Çocukluğumuzun en kıymetli hatıralarından biridir. Özellikle okuldan eve gelince daha kapıya yaklaşmadan sokağın başını saran mis kokulu anne köftesi hepimizin aklının bir yerlerinde kalmıştır. Akşam yemeğinde anne köftesi ve patates kızartması olduğunu duyduğumuzda attığımız sevinç çığlıkları belki de kolay kolay bir daha yakalayamadığımız türdendi. Anne köftesi, anne elinde yapılınca kesinlikle çok daha kıymetli olacaktır. Ama eğer siz de anne olduysanız vakit geçirmeden anne köftesinin nasıl yapıldığını öğrenmeniz gerekir ki ileride çocuklarınız da annemin köftesi diye anlatabilsinler. Anne köftesi çok kolay bir köfte olmasına rağmen köfteye asıl güzelliği ve lezzeti veren şeyin anne eli olduğunu unutmamak gerekir. Anne Köftesi İçin Gereken Malzemeler
Anne Köftesi Nasıl Yapılır? Anne köftesi için ilk yapmamız gereken şey bayat ekmeklerin kenar kısımlarını ayırdıktan sonra içlerini suda ıslatıp fazla suyunu sıkmak olmalıdır. Suları sıkılmış olan ekmek içlerini köfteyi yoğuracağımız kaba aldıktan sonra üzerine kıyma, rendelenmiş soğan ve sarımsak, ince kıyılmış maydanoz ve baharatlarımızı ekleyelim. Anne köftesi tarifinde verilmiş olan baharat ölçüleri normal ölçülerdir. Ama siz damak tadınıza göre anne köftesinin baharatlarını artırarak ya da azaltarak ekleyebilirsiniz. Zaten anne köftesi için püf nokta da buradan geçiyor. Baharatları ailenizin ve çocuklarınızın damak tadına göre ekleyerek yapılmalıdır. Elinizi ara sıra su ile ıslatarak köfteyi kıvam alıncaya kadar yoğurun, tüm malzemeler birbirine iyice karışmış olmalıdır. Daha sonra yuvarlak ya da uzun şekiller vererek köfteyi şekillendirin. İçinde kızgın yağ dolu kızartma tenceresinde önü ve arkası kızarana kadar pişirin. Tercihe göre yanında patates kızartması ile servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun. |