Haşlama İçli Köfte Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Haşlama İçli Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Haşlama İçli Köfte Tarifi, İçli köfte hemen hemen her anne tarafından özel günlerde sıklıkla yapılan bir yemek türüdür. Genellikle Mardin usulü olan bu köfte her memlekette yapılmaktadır. Oldukça lezzetli olan içli köfte genellikle gençler tarafından yapılması oldukça zor karşılanmaktadır. Bu nedenle daha çok annelerimizin yapmış olduğu içli köfteyi bizler yemekle meşgul oluruz. İçli köfte oldukça zahmetli olsa da ağır misafirlerin ya da özel günlerin ana yemeklerinden biri olmaktadır. Çoğu kişi haşlama içli köftenin yapılışında iç malzeme olarak farklı gıdaları tercih etmektedir.

Haşlama İçli Köfte Tarifi Malzemeleri

Dışı için
  • 2 su bardağı ince bulgur
  • 1 tatlı kaşığı kadar tuz
  • 2 su bardağı kadar irmik
  • 2 adet yumurta
  • Aldığı kadar su (Ilık)
İçi için
  • 3-4 adet kuru soğan
  • 1 demet maydanoz
  • 500 gram kıyma
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • İsteğe bağlı pul biber
Haşlama İçli Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?

İlk olarak işe soğanlar ile başlayalım. Soğanları ince ince küçük bir şekilde doğrayalım bir tencereye sıvı yağını koyup ısıtalım. Isınan yağın içerisine soğanları ekleyerek kavuralım daha sonra kavrulan soğanın içerisine kıymayı ekleyelim. Bu şekilde iyice karıştırarak kavrulunca baharatları, doğranmış maydanoz da ekleyelim. Bu şekilde içini hazırlamış oluruz ve dışını hazırlamak için kolları sıvayalım. Derin bir kabın içerisine ince bulguru alalım irmiği ve tuzu koyalım ve karıştıralım. İyice karıştırdıktan sonra yumurtaları kıralım ve azar azar ılık su ekleyerek iyice yoğuralım. Kıvamı kulak memesi gibi olunca üstünü kapatalım bu şekilde hamur bir miktar şişebilir. Hazır olan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak ellerimizi su ile ıslatarak başparmak ile avuç içinde bastırılıp çevirme yapılarak içi açılır. Hazırlamış olduğumuz iç harçtan açılan hamurun içerisine koyulur ve bastıra bastıra açık olan kısmı kapatılır. Tepsiye hepsi yapılarak dizilir. Büyükçe bir tencerenin içerisine sıcak su koyulur ve kaynatılır içerisine bu sırada biraz tuz atılır. Kaynayan suya 10 ya da 15 tane büyük kevgir yardımı ile bırakılır ve haşlanması beklenir. Haşlandığı zaman köfte suyun üzerine çıkar 2 ya da 3 dakika sonra içinden alınır. Böylece hazır olan haşlama içli köftemizi servis edebiliriz.

Haşlama İçli Köfte Tarifi Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Patates Püreli Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Patates Püreli Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli İçli Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli İçli Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Mantarlı Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Mantarlı Köfte Tarifi ve Malzemeleri

İçli Köfte Böreği Tarifi ve Malzemeleri

İçli Köfte Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Patatesli Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Patatesli Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Bulgur Köftesi Yoğurtlu Tarifi ve Malzemeleri

Bulgur Köftesi Yoğurtlu Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Etli Sulu Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Etli Sulu Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Pırasa Köftesi Tarifi ve Malzemeleri

Pırasa Köftesi Tarifi ve Malzemeleri