Fırında Püreli Köfte Tarifi ve Malzemeleri
24 Haziran 2024

Fırında Püreli Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Püreli Köfte

Fırında püreli köfte, özellikle çocukların severek tüketeceği sağlıklı ve lezzetli bir et yemeği çeşididir. Çocuklar genellikle köfte ve patates ikilisine hayır diyemezler. Ancak, klasik köfte tarifleri bazen sağlıksız olabilir. Eğer çocuklarınızın daha sağlıklı beslenmesini istiyorsanız, hem göze hem de damağa hitap eden fırında püreli köfte tarifini mutlaka denemelisiniz. Tarifin zorluğu sizi korkutmasın; kendi damak zevkinize göre hazırlayabileceğiniz bir köfte harcı ile bu tarifi kolaylıkla yapabilirsiniz. Şimdiden herkese kolay gelsin.

Fırında Püreli Köftenin Malzemeleri

  • 600 gr. dana kıyma
  • 2 adet kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı köftelik ekmek
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1/2 yemek kaşığı tereyağı
  • Karabiber
  • Tuz

Patates Püresi İçin

  • 2 adet iri boy patates
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
  • Yarım çay bardağı soğuk süt
  • Yarım çay kaşığı muskat rendesi
  • Karabiber
  • Tuz
  • Su

Fırında Püreli Köfte Nasıl Yapılır?

Tereyağı hariç tüm köftelik malzemeleri derin bir kaba koyun ve iyice yoğurun. Elde edilen köfte harcını, kapağı kapalı olarak yaklaşık yarım saat dinlendirin.

Bu arada patates püresini hazırlayın. Patatesleri soyup doğrayın ve tuzlu suda haşlayın. Haşlanan patatesleri ocaktan alın ve sıcakken çatal yardımıyla ezin. Daha sonra içine tereyağı, süt, kaşar peyniri, muskat ve karabiberi ekleyip karıştırıcı yardımıyla iyice karıştırın.

Dinlenen köfte harcından mandalina büyüklüğünde parçalar alın ve yuvarlayıp ortalarını elinizle oyup yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin. Ortalarına tereyağı koyarak 10 dakika pişirin. Daha sonra borcama alarak içlerini patates püresiyle doldurun. Bir kasede 3 yemek kaşığı sıvı yağ, 1 yemek kaşığı salça ve kaynar suyla sos hazırlayıp köftelerin üzerine dökün. Fırında yaklaşık 20 dakika pişirin. Fırında püreli köfte hazır.

Ekstra İpuçları

  • Köfte harcına rendelenmiş havuç veya kabak ekleyerek besin değerini artırabilirsiniz.
  • Patates püresine biraz krema ekleyerek daha pürüzsüz ve kremamsı bir doku elde edebilirsiniz.
  • Köfteleri pişirirken üzerlerini alüminyum folyo ile kaplayarak daha yumuşak kalmalarını sağlayabilirsiniz.
Afiyet olsun!

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Haşlama İçli Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Haşlama İçli Köfte Tarifi ve Malzemeleri

İçli Köfte Tarifi ve Malzemeleri

İçli Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Sebzeli Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Sebzeli Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Köftesi Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Köftesi Tarifi ve Malzemeleri

Rosto Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Rosto Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Ekşili Köfte Nasıl Yapılır?

Ekşili Köfte Nasıl Yapılır?

Güncel

İçli Köfte Kızartma Tarifi ve Malzemeleri

İçli Köfte Kızartma Tarifi ve Malzemeleri

Kıbrıs Köftesi Tarifi ve Malzemeleri

Kıbrıs Köftesi Tarifi ve Malzemeleri

Ekşili Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Ekşili Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Yumurtalı Çiğ Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Yumurtalı Çiğ Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Karnabahar Köftesi Tarifi ve Malzemeleri

Karnabahar Köftesi Tarifi ve Malzemeleri

Ekmek Köftesi Nasıl Yapılır?

Ekmek Köftesi Nasıl Yapılır?

Tavuk Köftesi Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Köftesi Tarifi ve Malzemeleri

Balaban Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Balaban Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Maraş Usulü İçli Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Maraş Usulü İçli Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Köfte Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Köfte Kebabı Tarifi ve Malzemeleri