Balkan Köftesi Tarifi ve Malzemeleri
19 Haziran 2024

Balkan Köftesi Tarifi ve Malzemeleri

Balkan Köftesi, geçmişten günümüze kadar lezzeti bozulmadan sofralarımıza taşınan eşsiz bir tat olmaktadır. Balkan köftesi, ailemiz, eşimiz dostumuz geldiğinde servise sunduğumuz özel bir yemek türüdür. Bu lezzet gerçekten de vazgeçilmez bir lezzettir. Balkan köftesi yapılışında içerisinde kullanılan malzemeler ve baharatların sağlık açısından da önemli bir yeri olmaktadır. Herkesin bu lezzeti tatması gerekir. Bu köfteyi tatmayan biri yoktur sanırım. Şimdi sizlere Balkan köftesi tarifini yapılışında kullanılan malzemeleri belirteceğim. Kolları sıvayalım ve işe koyulalım. Hepinize kolay gelsin.

Balkan Köftesi Yapılışında Kullanılan Malzemeler
  • 2 adet yumurta
  • 750 gram yarım yağlı dana kıyma
  • 3 dilim bayatlamış ekmek içi
  • 3 yemek kaşığı kadar süt
  • Yarım tatlı kaşığı süt
  • 2 diş sarımsak
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 çay kaşığı kadar tuz
  • 1 çay kaşığı kadar karabiber
  • 1 çay kaşığı kadar kimyon
  • 2 tatlı kaşığı köfte harcı
Balkan Köftesi Nasıl Yapılır?

Balkan köftesi yapımına ilk olarak köfte harcını hazırlayarak başlayalım. Malzeme listesinde hazır olan kuru soğanları soyalım ve iyice yıkadıktan sonra doğrama tahtasına alıp ince doğrayalım. Bu işlem isteğinize göre değişmektedir; isterseniz kuru soğanları rendeleyin ya da robottan geçirin. Daha sonra ayıklanan maydanozları ince kıyalım. Bayat ekmek dilimlerini sütle ıslatarak elimizde sıkalım. Tercihe göre çekilmiş yarım yağlı dana kıymayı küçük bir kaba alalım. Hazırlanan kuru soğanları, sarımsağı, yumurtaları ve sütle ıslatılan bayat ekmek içini de ilave edelim. İnce kıyılan maydanozları, karabiberi, tuzu, kimyon ve köfte harcını da ilave edelim. Hazırlanan köfte harcı iyice karışana kadar 10 dakika kadar yoğuralım. Yoğurma işlemi de bittikten sonra kabın üstüne streç film çekerek dolapta 1 saat kadar dinlenmeye bırakalım. İyice dinlenen köfte malzemesinden küçük parçalar alarak avuç içerisinde yuvarlayalım. Daha sonra şekil verelim. Bu aşamadan sonra bir tavaya Ayçiçek yağı ilave ederek hazırlanıp şekil verilen köftelerin arkasını ve önünü kızartalım. Orta ateşte kızartma işlemine devam edelim. Kızaran köfteleri servis tabağına alarak sıcak ya da ılık servise sunalım. Balkan köftesi üzerine isteğe bağlı olarak sos ilave edebilir.

Ekstra Bilgiler

Balkan köftesi, yanında çeşitli garnitürler ve soslarla daha da lezzetli hale getirilebilir. Örneğin, yoğurtlu sos, domates sosu veya acılı soslar köftenin lezzetini artırabilir. Ayrıca, köfteleri ızgarada pişirerek de farklı bir tat elde edebilirsiniz. Yanında pilav, patates kızartması veya salata ile servis ederek dengeli bir öğün oluşturabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

İlginizi Çekebilir

1 Köfte Kaç Kalori?dir?

1 Köfte Kaç Kalori?dir?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Salçalı Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Salçalı Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Adıyaman Etsiz Çiğ Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Adıyaman Etsiz Çiğ Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Yuvarlak Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Yuvarlak Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Tavada Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Tavada Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Karnabahar Köftesi Tarifi ve Malzemeleri

Karnabahar Köftesi Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Muş Köftesi Tarifi ve Malzemeleri

Muş Köftesi Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Antep Usulü İçli Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Antep Usulü İçli Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Aya Köftesi Tarifi ve Malzemeleri

Aya Köftesi Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli İçli Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli İçli Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Sandal Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Sandal Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Köfte Piyaz Tarifi ve Malzemeleri

Köfte Piyaz Tarifi ve Malzemeleri

Nohut Köftesi Tarifi ve Malzemeleri

Nohut Köftesi Tarifi ve Malzemeleri

Etli Sulu Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Etli Sulu Köfte Tarifi ve Malzemeleri