Ev köftesi; Akşam yemeklerinde veya öğle yemeklerinde yiyebileceğiniz güzel, hafif ve hoş bir alternatiftir. Akşamları yanında güzel bir patates kızartıp da yenilebilecek bir yemek türüdür. Bugün ki makalemizde bu ev köftesinin yapımını ve malzemelerinin ne olduğunu açıklayacağım. Ev köftesi malzemeleri
Ev köftesi nasıl yapılır? Kıymayı satın alacağınız zaman güzel ve orta yağlı bir kıyma satın almanız önerilir. Yağsız alırsanız köfte kuru ve tatsız olur, yağlı alırsanız da köftenizin tadı daha değişik olur ve çok yağlı olur. Bu yüzden orta yağlı kıyma en iyisidir. Ayrıca kıyma çektirirken döş kısmından yaptırmanız köftenin tadının daha iyi olmasını sağlayacaktır. Satın aldığınız kıymayı bir kaba koyun. Daha sonra kıymanın üzerine 1 adet yumurtamızı kırıyoruz. Daha sonrasında 1 adet kuru soğanını kabın içinde bulunan kıyma ve yumurtanın üzerine rendeliyoruz. Daha sonra yarım demet maydanozu da ince ince kıyıp kıymamızın üzerine atıyoruz. Daha sonrasında ise baharatları ve tuzumuzu da ilave ettikten sonra bayat ekmeklerin içini suya batırıyoruz. Daha sonra çıkarıp sıkıyoruz. Ufalayarak hazırlamış olduğumuz köfte harcımızın üzerine yavaş yavaş serpiştiriyoruz. Daha sonra bu köfte harcını bir 10-15 dakika kadar yoğuruyoruz. Yaklaşık 2-3 saat dinlendirmek köfte harcımız için yeterli olacaktır. Daha sonra buzdolabından çıkartıp köfte harcından istediğiniz şekillerde köfteler yapabilirsiniz. Afiyet olsun. |