Tekirdağ köfte, Ülkemizde en ünlü köfte çeşitlerinden biri olan Tekirdağ köftesi lezzet olarak birçok kişi tarafından sevilmektedir. Bol malzeme ile yapılması köftenin hem daha lezzetli hem de daha besleyici olmasını sağlamaktadır. Besin değerinin yüksekliği ile bilinen Tekirdağ köftesi birçok kişinin vazgeçilmezleri arasında yer almaktadır. Ayrıca gelişme döneminde olan çocuklarında sıkça tüketmesi gerektiği yemek çeşitlerinden bir olan Tekirdağ köfte vücut gelişiminin sağlıklı bir şekilde tamamlanmasına fayda sağlamaktadır. Tekirdağ köfte için gerekli olan malzemeler
Tekirdağ köfte nasıl yapılır? Öncelikle yoğurma kabı içerisine dana kıyma ve kuzu kıymayı alın. Daha malzemeleri eklemeye başlamadan kıymanın birbirine iyice karışması için iyice yoğurun. Kıymalar tamamen birbirine karıştıktan sonra soğanı soyarak bir kap içerisine rendeleyin. Rendelenen soğanın suyunu biraz süzün ve soğanın posasını kıyma içerisine ilave edin. Ardından sarımsağı soyarak havanda ezdikten sonra kıyma içerisine ilave edin. Sarımsaktan sonra bayat ekmek içini ve irmiği ilave ederek bir süre yoğurun. Yaklaşık 3-4 dakika bu şekilde yoğurduktan sonra yumurtayı karışım içerine kırın. Son olarak karbonat, karabiber, kimyon ve karabiberi ilave edin. Köfteye tadını verecek olan tuzunu da ilave ettikten sonra en az 5 dakika köfte hamurunu yoğurun. Hamuru yoğurduktan sonra buzdolabında 1 saat kadar bekletin. Süre dolunca köfte hamurunu buzdolabından çıkarın. Köfte hamurundan cevizden biraz daha büyük parçalar kopararak elinizde yuvarlayın ve hafif baskı yaparak köfte şekli verin. Tüm köfte hamuru bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın. Köfteler geniş bir kap içerisine alındıktan sonra ve tüm işlemler bittikten sonra teflon tavaya köfteleri kızartmak için sıvı yağ ve zeytinyağını alın. Ocağın altını açın. Yağlar iyice ısındıktan sonra hazırlanan köfteleri yağ içerisine dizin ve önlü arkalı kızartmaya başlayın. Köfteler kızarınca tabaklara alıp servis yapabilirsiniz. Artık Tekirdağ köfte hazır. Afiyet olsun. |